Ben je pas afgestudeerd, enorm ambitieus en wil je ontdekken waar jouw passie ligt? Dan is ons traineeship de geknipte keuze voor jou!
Als trainee bij Bakker doorloop je een programma van 2 à 3 jaar, waarbij je ieder half jaar de kans krijgt mee te draaien in een afdeling naar keuze. We kijken samen naar waar jouw interesses en talenten liggen en stellen zo samen met jou een programma op maat op.
Aan het einde van jouw traineeship specialiseer je je nog verder in één van de afdelingen of krijg je de kans om een grootschalig project te leiden.
Als je je traineeship succesvol hebt afgerond en zowel Bakker als de trainee zelf zijn enthousiast over de samenwerking, krijg je de kans om vast in dienst te komen in een functie die bij jou past.
Gregory en Mirre, twee trainees die uiteindelijk vast in dienst zijn gekomen, vertellen graag over hun ervaringen!
Mirre: “Na mijn studie International Management kwam ik in het traineeship van Bakker terecht. Ik heb genoten van mijn traineetijd. Doordat je elke 6 maanden op een andere plek werkt, leer je snel veel mensen kennen en krijg je een breed netwerk binnen de organisatie waar je op kan terugvallen. Ik ben gestart bij de afdeling Logistieke Planning in België en werkte daarnaast ook 1 dag per week aan een project bij Bakker Barendrecht in Nederland. Nadien heb ik nog aan projecten gewerkt binnen Aankoop en Operations. Tijdens de verschillende rotaties merkte ik dat het thema duurzaamheid mijn interesse greep. Als opstartend bedrijf in België lagen er veel mogelijkheden om rond dit thema te werken. Al snel werd het mijn vaste, fulltime functie. Binnen Bakker moet je ondernemend zijn en zelf je kansen pakken, maar als trainee word je hierin ondersteund door een vast management-lid die ook meteen jouw mentor is. Tijdens een maandelijks gesprek word je uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen. Ik heb heel bewust voor een traineeship bij Bakker gekozen. Werken met een gezond product vind ik belangrijk.”
Gregory: “Ik liep tijdens mijn studies stage bij een Agritech, een bedrijf in Zuid-Afrika, waar we telers hielpen met het bijsturen van hun teeltresultaten op basis van dronebeelden. Bij Bakker kreeg ik de kans om me verder te verdiepen in de AGF-keten. Werken met een vers natuurproduct vereist snelheid. Dat zorgt voor een dynamische manier van werken, iets waar ik van hou. Zelf ben ik mijn traineeship gestart als Teamleider Productie, de perfecte afdeling om je leiderschap skills te ‘boosten’ en voeling te krijgen met de bedrijfsprocessen. Een team aansturen, slecht nieuws gesprekken voeren, je team motiveren om samen resultaten neer te zetten, het zijn slechts enkele van je verantwoordelijkheden. Naast de rotaties bij Business control en IT, lag mijn focus vooral op het werken aan business development projecten. Tijdens het tweede jaar van mijn traineeship roteerde ik naar Nederland. Daar werd samen met een projectteam nagedacht aan innovatieve maaltijdconcepten en het opzetten van nieuwe productie competenties. In augustus 2023 ben ik uitgestroomd als projectleider. Mijn voornaamste focus ligt nu op de Business & IT transformatie die het bedrijf zal ondergaan in de komende jaren.”
Mirre: “Gregory en ik zijn kort na elkaar gestart en hebben doorheen het traineeship een fijne band opgebouwd. We zoeken elkaar regelmatig op om even te sparren, we begrijpen elkaar goed. Ook met de andere trainees is er nog steeds goed contact, ook al is niet iedereen bij Bakker gebleven. Tijdens het traineeship zagen we elkaar iedere maandag voor een wekelijkse opstartmeeting waar iedereen zijn ervaringen en kennis over het bedrijf deelde.”
“En we organiseerden op eigen initiatief regelmatig Hackathon sessies”, vult Gregory aan. “We analyseerden dan strategische vraagstukken vanuit de organisatie en bedachten daar een creatieve oplossing voor. Een keer in het kwartaal pitchten we deze oplossing dan aan het MT. Het management van Bakker is heel benaderbaar en ze nemen jouw kennis ook echt serieus. Dat is aangenaam werken!”