Een goeie neus, scherp zicht en secuur in het werk. Met deze skills zorgen onze keurders voor de lekkerste groente en fruit voor onze klant! Ze hebben een behoorlijke portie passie voor hun werk, staan de hele dag op hun benen en wisselen van koude en warme omgevingen. Met arendsogen keuren ze onze producten. Samen met onze klant hebben we de specificaties bepaald waar onze producten van onze telers aan moeten voldoen. Onze keurders gaan daar dagelijks mee aan de slag. Dat betekent de koelcel in en steekproeven doen, onder andere kijkend naar de juiste kwaliteitsparameters en het alerteren van afwijkingen. We zijn streng, wat ervoor zorgt dat een levering ook weleens wordt afgekeurd. We gaan bij Bakker immers voor de beste kwaliteit! Een afkeur wil trouwens niet zeggen dat het product wordt weggegooid. Vaak zijn er nog andere toepassingen, zoals verwerken in een ander product of elders aanbieden, zoals bij de Voedselbanken.
In ons labo voert het kwaliteitsteam allerlei testen uit. Ze werken met een database, zodat ze over het ganse jaar de kwaliteit van de producten kunnen meten en evalueren. Ze testen onze producten op houdbaarheid, hardheid en smaak. Dat is het leukste aan hun job, ze mogen met regelmaat proeven van al dat lekkers! We hebben speciale smaakteams met collega’s van verschillende afdelingen binnen Bakker Belgium en Delhaize. Door routinematig te testen, kunnen we snel schakelen als de kwaliteit niet optimaal is. De uitslagen van ons labo zorgen ervoor dat we zo objectief mogelijk in gesprek kunnen gaan met onze leveranciers. Samen werken we zo aan de beste kwaliteit. Zo ontzorgen we Delhaize en liggen de beste en lekkerste groenten en fruit in de winkels!