Bakker Belgium - Logistieke planning bepaalt het ritme van de operatie - greenyard.group
for a healthier future
Banner logistiek nieuw design

Web van Bakker Belgium

De afdeling Logistieke Planning is de spin in het web van Bakker Belgium. Onze collega’s hier bepalen het ritme van de operatie. Er is voortdurend afstemming met commercie, expeditie, productie en de rijperij over de benodigde artikelen. Iedere ochtend verzamelen ze noodzakelijke info en maken zo het leverplan van de dag op. Op die manier zorgen ze samen voor de perfecte flow. Alles draait hier om verbinden, zowel met de collega’s, buitenlocaties, als met de klant.

Supply Chain Management

Logistieke planning

 

Het team van Logistieke Planning moet via een helicopterview het totaalplaatje overzien, maar tegelijkertijd ook heel gedetailleerd te werk gaan. Daarom zijn ze een kei in communiceren, organiseren en plannen. Werken met natuurlijke producten vraagt om flexibiliteit en snel schakelen. Ons team raakt niet snel in paniek als er plots iets anders loopt dan voorzien, maar schakelen snel, bekijken de opties en gaan meteen probleemoplossend aan de slag. Nieuwsgierigheid, kunnen puzzelen, cijfers snel kunnen lezen en inschatten, secuur zijn én houden van structuur. Dat zijn eigenschappen die onze collega’s stuk voor stuk van nature hebben. Ze werken in 2 shiften, tussen half zes uur ’s ochtends en tien uur ’s avonds, ook op zaterdag en zondag, en zorgen er zo voor dat Delhaize altijd de meest verse producten krijgt toebedeeld.  

Planning
Door alle bovenstaande zaken correct uit te voeren zorgt afdeling Logistieke Planning voor een perfect stockbeheer bij de distributiecentra van Delhaize. Door het overzicht te bewaren valt het meteen op als iets niet volgens plan verloopt. Snel schakelen, zowel intern, met de scanlocaties, als met de klant, is dan key om zulke zaken meteen recht te zetten.

Het logistieke team staat met verschillende afdelingen binnen Bakker Belgium in nauw contact, maar bovenal met het commercieel team om zo naadloos te kunnen schakelen bij weerinvloeden, volumeschommelingen en andere uitdagingen waar de verse producten waarmee we dag in dag uit werken mee te maken krijgen.